1ste jaar - Tweedaagse Tongerlo


Op donderdag 18 oktober vertrokken onze eerstejaars op tweedaagse naar Sporta in Tongerlo. We geven jullie hieronder een kort overzicht van onze twee fantastische dagen.
We fietsen in twee groepen richting het Sporta centrum. Aangekomen in Tongerlo was er even tijd om de koffers naar de kamer te brengen. Daarna begonnen de leerlingen aan twee dagen vol sport en spel. Sommige sporten kenden de leerlingen al, met andere sporten was het een eerste kennismaking. De volgende sporten kwamen o.a. aan bod: junglepiste, sportstapelen, hockey, Kan Jam, airtrack, BMX …
Na een lange dag en een heerlijk avondmaal kregen de leerlingen de kans om zich op te frissen. Daarna was het tijd voor een leefsleutelactiviteit met de klasgroep en klastitularissen.
De avondactiviteit werd georganiseerd door een aantal meters en peters uit het zesde jaar. Een spel waarbij verschillende opdrachten uitgevoerd moesten worden met als doel de letters van het codewoord te verzamelen. Onze eerstejaars deden erg hun best om het codewoord te kraken en het spel te winnen.
Op vrijdag werden eerst de sportactiviteiten afgesloten. Nadien daagden de leerkrachten onze eerstejaars uit. Als ze de leerkrachten konden verslaan, zouden de leerlingen voor één keer ’s middags de tafel niet moeten afruimen. Jammer genoeg voor hen slaagden ze er niet in om alle opdrachten tot een goed einde te brengen, al deden ze wel heel erg hun best. Als tegenprestatie bezorgen onze eerstejaars hun titularis(sen) een zelfgemaakt bedankkaartje.