1T - Talentendag


Op dinsdag 28 mei beleefden de leerlingen van 1T een afwisselende en leerrijke talentendag samen met hun taalleerkrachten. De foto's verklappen al veel over de leuke sfeer die er hing, maar we wilden hun activiteiten toch nog graag op een rijtje zetten!
 
's Ochtends vertrokken de leerlingen met een lege maag naar broodjeszaak 'Breakpoint' voor 'le petit déjeuner français'. De magen werden al snel gevuld met spek en ei, pistolets, croissants, fruit... Terwijl de leerlingen op hun overheerlijk ontbijt wachtten, speelden we enkele Franse taalspelletjes.
 
Na de pauze kregen de leerlingen een les over de geschiedenis van sprookjes van meneer Matthijs. Zo kwamen ze onder andere te weten dat sprookjes van oorsprong heel gruwelijk zijn. Wisten jullie bijvoorbeeld dat in het oorspronkelijke sprookje van Assepoester de stiefzussen hun tenen afsneden om toch maar in het glazen muiltje te passen?
 
Met de geschiedenis van sprookjes in het achterhoofd werd het nadien tijd om 'Blanche Neige' en 'Little Red Ridinghood' zelf na te spelen in het Frans of Engels. Mevrouw Janssens en mevrouw Vanden Abeel namen de rol als verteller op zich, terwijl de leerlingen hun artistiek talent kwijt konden in de verschillende rollen als grote boze wolf, één van de zeven dwergen, heks... Na een korte repetitie toonden de groepen aan elkaar wat ze hadden gerealiseerd.
 
Als afsluiter van de dag bereidden we samen een gezellige 'Afternoon tea' voor. Hierbij maakten de leerlingen enkele typische hapjes klaar met behulp van Engelse recepten. Het laatste lesuur genoten we dubbel en dik van hun bereidingen.
 
Zowel de leerlingen als de leerkrachten gingen met een voldaan gevoel naar huis, zowel letterlijk als figuurlijk!