2de jaar - Driedaagse


Op woensdag 3 oktober vertrok de grootste groep tweedejaars ooit op hun driedaagse. Ze volgden een goed gevuld programma. Hierin was sport en teambuilding verwerkt. De leerlingen moesten ook aan de slag voor natuurwetenschappen, aardrijkskunde en mavo.
Op woensdagvoormiddag bezochten we een landbouwbedrijf in Loenhout. Terwijl Mieke de ene groep wegwijs maakte in het melkveebedrijf, werkte de andere groep aan een opdracht voor aardrijkskunde.
Na de lunch was het tijd om verder te trekken naar Noordwijk aan Zee, waar we logeerden in een jeugdherberg. De ene groep ging de strijd aan met elkaar in verschillende strandspelen, terwijl de andere groep de duinen ging verkennen met een duinstep of fiets. Na de kamerindeling en het avondeten testten we de kennis van onze leerlingen met een quiz.
Op donderdag bezocht de ene groep Corpus. De leerlingen ontdekten hierbij het menselijk lichaam op een originele manier. De andere groep bezocht de stad Leiden. In de namiddag werden de activiteiten van de vorige dag gewisseld: de ene groep trok naar het strand, de andere groep kon de duinen ontdekken met de duinstep of met de fiets.
Na het avondeten stond een bezoek aan het Tikibad, een subtropisch zwembad, op het programma. De discobussen brachten onze leerlingen al helemaal in de sfeer om zich uit te leven op meer dan één kilometer aan glijbanen.
Op vrijdag moesten onze leerlingen vroeg uit de veren om op te ruimen en in te pakken. De groepen voor Corpus en Leiden wisselden. Na de middagpauze vertrokken we terug naar Nijlen na een afwisselende en goedgevulde driedaagse.