Driedaagse 2de jaar


Op woensdag 13 september vertrokken 7 leerkrachten met 77 tweedejaars op meerdaagse excursie. Het programma was goed gevuld met sport, teambuildingsactiviteiten en leerinhoud voor natuurwetenschappen, aardrijkskunde en mavo.

Op weg naar de verblijfplaats in Noordwijk aan Zee hielden we eerst halt in Loenhout waar we een landbouwbedrijf bezochten. Onder leiding van Fientje, de boerderijgids, maakten we kennis met een melkveebedrijf, waar een deel van de melk verwerkt wordt voor ijs.

Vervolgens ging het naar Noordwijk aan Zee, waar we logeerden in de jeugdherberg. De groep werd in twee verdeeld. Het ene deel ging naar het strand voor competitieve spelletjes terwijl het andere deel zich verplaatste door de duinen met een duinstep. Na de kamerindeling en het avondeten stond er nog een quiz op het programma.

Op donderdag bezocht een groep leerlingen Corpus. Dit is een museum over het menselijk lichaam waarin je een reis door de mens kan maken. De leerlingen volgden aandachtig en waren onder de indruk van de manier waarop de informatie aangeboden werd. De andere groep trok naar Leiden voor een stadsrally.

In de namiddag gooide de regen roet in het eten. Door de hevige regenval en de sterke wind waren we genoodzaakt om ons programma te wijzigen. Een animatiefilm en gezelschapsspelen boden ons een waardig alternatief. 

Na het avondeten reden we naar Wassenaar. In het Tikibad, een subtropisch zwemparadijs konden de leerlingen zich uitleven in meer dan één kilometer aan glijbanen. De buschauffeur bracht ons met de “discobus” terug naar Noordwijk.

Op vrijdagmorgen moest er eerst ingepakt worden. Nadien wisselden de groepen voor Corpus en Leiden. Na de middagpauze vertrokken we terug naar Nijlen.

De jeugdherberg werd reeds vastgelegd voor de volgende schooljaren. De eerstejaars hebben dus zeker iets om naar uit te kijken.