Leerlingen aan het woord bij RTV


Kasper Dupré uit 6EM schildert een prachtige muurschildering in onze school (10/11/2016)

Op donderdag 10 november waren we op onze school getuige van een kunstzinnige primeur van formaat. De recent aangebouwde A-blok is namelijk verfraaid met een imposante muurschildering van de patroonheilige van de school, Joseph Calasanz. Dit  prachtige kunstwerk is het resultaat van de creativiteit van Kasper Dupré, leerling uit het zesde jaar Economie-Moderne talen, die bij dit initiatief ondersteund werd door onze leerlingenraad. We blikken met veel trots terug op dit unieke moment, dat ook een grote belangstelling genoot bij de regionale pers.

CSI Nijlen in Sint-Calasanzinstituut

Leerlingen van het zesde jaar Wetenschappen-Wiskunde van het Sint-Calasanzinstituut
in Nijlen hebben vandaag een moord mogen oplossen. Als echte forensisch onderzoekers onderzochten ze,
in het kader van hun wetenschappenlijke vakken, zogezegd een verdacht overlijden op een feestje.
En daar kwamen ook de nodige testen als een DNA-analyse en vingerafdrukanalyse aan te pas.
Toevallig nu ook een brandend actueel thema. (24/03/2016)

LEERLINGEN LAGERE SCHOOL ONTDEKKEN MIDDELBAAR VIA WORKSHOPS

Als u een zoon of dochter heeft in het zesde leerjaar dan hebt u zich ongetwijfeld al gebogen over de overstap van uw kroost naar het middelbaar. Het is namelijk een hele aanpassing, van de basisschool naar het secundair. Daarom nodigde Sint-Calasanz in Nijlen leerlingen uit de omgeving uit om een namiddagje te ontdekken hoe het er in een middelbare school aan toe gaat. (28/01/2015)

GROOTMOEDER GETUIGT OVER VERKEERSONGEVAL KLEINZOON

De kerstvakantie is begonnen, en de leerlingen van het Sint-Calasanzinstituut in Nijlen zijn die vakantie ingegaan met een boodschap die nog lang zal blijven hangen. De vierde, vijfde en zesdejaars kregen vanmorgen nog les over verkeersveiligheid. Die begon met de pakkende getuigenis van Vera Heylen uit Westerlo. Zij verloor vijf jaar geleden haar kleinzoon in een verkeersongeval. (19/12/2014)

JONGEREN SENSIBILISEREN MEDELEERLINGEN NA INLEEFREIS SENEGAL

Goede doelen, zoals Broederlijk Delen, steunen, blijft cruciaal. Dat hebben 4 leerlingen van het Sint-Calasanzinstituut in Nijlen vandaag duidelijk gemaakt aan hun medeleerlingen. Tijdens de kerstvakantie trokken de vier op inleefreis naar Senegal. Ze verbleven er in gastgezinnen en bezochten de hoofdstad Dakar. Dat er daar nog veel werk aan de winkel is, hebben ze aan de lijve ondervonden. Met een vastencampagne op school willen ze ook bij hun medeleerlingen het thema onder de aandacht brengen. (18/2/2014)