Meerdaagse excursie 2de-jaar


Op woensdag 21 september vertrokken 6 leerkrachten met 70 tweedejaars op meerdaagse excursie.  Het programma was goed gevuld met sport, teambuildingsactiviteiten en leerinhoud voor natuurwetenschappen, aardrijkskunde, mavo.
Op weg naar de verblijfplaats in Noordwijk aan Zee hielden ze eerst halt in Loenhout waar ze een landbouwbedrijf bezochten. Onder leiding van Fientje, de boerderijgids maakten ze kennis met een melkveebedrijf, waar een deel van de melk verwerkt wordt voor ijs.  
Vervolgens ging het naar Noordwijk aan Zee, waar ze logeerden in de jeugdherberg. De groep werd in twee verdeeld.  Het ene deel ging naar het strand voor competitieve spelletjes terwijl het andere deel zich verplaatste door de duinen met een duinstep. Na de kamerindeling en het avondeten stond er nog een quiz op het programma. 
Op donderdag bezocht een groep leerlingen Corpus. Dit is een museum over het menselijk lichaam waarin je een reis door de mens kan maken. De leerlingen volgden aandachtig en waren onder de indruk van de manier waarop de informatie aangeboden werd.  De andere groep trok naar Leiden voor een stadsrally. 
In de namiddag wisselden de groepen voor de sport- en spelactiviteiten. Het avondeten was vroeger gepland omdat we naar Wassenaar reden. In het Tikibad, een subtropisch zwemparadijs konden de leerlingen zich uitleven in meer dan een kilometer aan glijbanen. De buschauffeur bracht ze met de “discobus” terug naar Noordwijk, uitgeput maar tevreden over het verloop van de excursie.
Op vrijdagmorgen moest er eerst ingepakt worden. Nadien wisselden de groepen voor Corpus en Leiden. Na de middagpauze vertrokken ze terug naar Nijlen. De leerkrachten waren fier op de leerlingen, die 3 dagen enthousiast meegewerkt hadden. Zij kregen zelfs een pluim van een Nederlandse dame voor de discipline die er binnen de groep heerste. 
De jeugdherberg werd al opnieuw vastgelegd voor de volgende schooljaren. De eerstejaars hebben dus iets om naar uit te kijken.