Talent voor STEM


In de onderstaande tabel vindt u alle vakken van deze richting terug, samen met het aantal lesuren per week.

EERSTE LEERJAAR Aa/Ac

Heb je het getuigschrift van het basisonderwijs gehaald? Dan ben je van harte welkom in 1Aa of 1Ac. Je zal merken dat ons studieaanbod erg veelzijdig is. Zo kan je nadien nog alle kanten uit én krijg je tegelijkertijd volop de kans om je eigen talenten te verkennen. Op deze manier ontdekken we samen waar je goed in bent en wat jou boeit.

Behaalde je goede resultaten in de basisschool en heb je zin in extra uitdaging? Dan kies je voor 1Aa. We bieden je een stevige basisvorming aan die we aanvullen met verdieping en uitbreiding. Ook tijdens het uur wiskunde plus ga je op deze weg verder en ligt de klemtoon op verdere verdieping en uitbreiding van de leerstof.

Heb je de focus liever op de basisleerstof? Kies dan voor 1Ac. Je krijgt dezelfde basisvorming als in 1Aa, maar zonder de verdieping en uitbreiding. In het uur wiskunde plus voorzien we voldoende ruimte om de basisleerstof verder in te oefenen en indien nodig te remediëren.

Zowel in 1Aa als in 1Ac zorgen we ervoor dat je je computervaardigheden kan ontwikkelen door een gemeenschappelijk uur ICT in te richten.

Bovenop de uren basisvorming kies je een pakket talenturen die aansluiten bij jouw interesses en mogelijkheden.

 

Talent voor STEM

Je houdt van wiskunde en wetenschappen. Je zoekt graag uit hoe dingen werken. Programmeren spreekt jou aan. Daarnaast heb je ook een brede algemene interesse en een goed redeneervermogen. Dan is STEM helemaal jouw ding, want in STEM bieden we uitdagende wetenschapsprojecten aan, leren we je programmeren en krijg je verdiepingsleerstof voor wiskunde. Zo ben je voorbereid op richtingen met een belangrijke wiskundige of wetenschappelijke component.

Terug naar tabel studieaanbod.