Talent voor TAAL


In de onderstaande tabel vindt u alle vakken van deze richting terug, samen met het aantal lesuren per week.

EERSTE LEERJAAR Aa/Ac

Heb je het getuigschrift van het basisonderwijs gehaald? Dan ben je van harte welkom in 1Aa of 1Ac. Je zal merken dat ons studieaanbod erg veelzijdig is. Zo kan je nadien nog alle kanten uit én krijg je tegelijkertijd volop de kans om je eigen talenten te verkennen. Op deze manier ontdekken we samen waar je goed in bent en wat jou boeit.

Behaalde je goede resultaten in de basisschool en heb je zin in extra uitdaging? Dan kies je voor 1Aa. We bieden je een stevige basisvorming aan die we aanvullen met verdieping en uitbreiding. Ook tijdens het uur wiskunde plus ga je op deze weg verder en ligt de klemtoon op verdere verdieping en uitbreiding van de leerstof.

Heb je de focus liever op de basisleerstof? Kies dan voor 1Ac. Je krijgt dezelfde basisvorming als in 1Aa, maar zonder de verdieping en uitbreiding. In het uur wiskunde plus voorzien we voldoende ruimte om de basisleerstof verder in te oefenen en indien nodig te remediëren.

Zowel in 1Aa als in 1Ac zorgen we ervoor dat je je computervaardigheden kan ontwikkelen door een gemeenschappelijk uur ICT in te richten.

Bovenop de uren basisvorming kies je een pakket talenturen die aansluiten bij jouw interesses en mogelijkheden.


  Talent voor Taal

Je houdt van Nederlands en Frans en je kan niet wachten om ook Engels onder de knie te krijgen. Je wil graag meer lezen of luisteren. Of je gaat graag zelf aan de slag (verhalen schrijven, teksten schrijven, toneel spelen, ...). Dan heb jij wellicht talent voor taal. In dit keuzepakket bieden we voor Engels, Frans en Nederlands een plusuur aan. Daarin staan taalvaardigheid en expressie centraal.

Terug naar tabel studieaanbod.