Talenten van leerlingen


Zes leerlingen van het Sint-Calasanzinstituut in Nijlen wisten tijdens het Vlaams MOEV-kampioenschap een ticket te bemachtigen voor het internationaal ISF-zwemkampioenschap.Dit jaar vinden die kampioenschappen plaats in het Braziliaanse Rio de Janeiro.(04/03/2019)

Jasmine Wijnants, Eveline Wijnants, Saar Peeters, Yana Trop, Ine Huygens en Rhüne Vranken toonden zich in Brugge de sterkste zwemsters en mogen in mei naar Rio trekken. “We wonnen de 6x50 meter crawl en de 4x50 wisselslag en pakten ook nog enkele individuele titels”, vertelt Yasmine Wijnants.

“Zo eindigden we eerste in het ploegklassement en mogen we naar Rio. We zitten niet alleen op dezelfde school, maar zwemmen ook allemaal bij het Nijlense Shark. Ikzelf woon met mij zus Eveline in Ranst, maar we kozen voor het Sint-Calasanzinstituut in Nijlen omdat die school vlak naast het zwembad ligt en we zo niet al te veel tijd verliezen als we moeten gaan trainen. Bovendien genieten we ook een beetje van een sportstatuut op school. Omdat we zoveel trainen, mogen we ons huiswerk tijdens de lessen lichamelijke opvoeding maken.”

Op de vraag of ze uitkijken naar Rio, roepen ze alle zes uitbundig ja. “Buiten het zwemmen zullen we niet zoveel kunnen doen”, zegt Rhüne. “De wedstrijden duren drie dagen en we zijn er maar vijf dagen. We weten ook niet wat we kunnen verwachten, we kennen de tegenstand helemaal niet. Of we nu bekend zijn op school? De meesten weten niet eens dat we ons gekwalificeerd hebben voor Rio, alleen onze vriendinnen zijn op de hoogte. Bovendien zijn we ook geen voetballers, dat betekent ook dat we zelf het hotel en de vliegtickets moeten betalen. Maar dat hebben we ervoor over, het is de eerste keer dat een delegatie van Sint-Calasanz zoiets klaar speelt.”

 

Kasper Dupré uit 6EM schildert een prachtige muurschildering in onze school (10/11/2016)

Op donderdag 10 november waren we op onze school getuige van een kunstzinnige primeur van formaat. De recent aangebouwde A-blok is namelijk verfraaid met een imposante muurschildering van de patroonheilige van de school, Joseph Calasanz. Dit  prachtige kunstwerk is het resultaat van de creativiteit van Kasper Dupré, leerling uit het zesde jaar Economie-Moderne talen, die bij dit initiatief ondersteund werd door onze leerlingenraad. We blikken met veel trots terug op dit unieke moment, dat ook een grote belangstelling genoot bij de regionale pers.