Tweedaagse eerste jaar


Op donderdag 12 oktober vertrokken onze eerstejaars op tweedaagse naar Sporta in Tongerlo. Op veel vlakken was het een unieke tweedaagse.

Voor het eerst fietsten we in drie groepen naar Tongerlo. In Tongerlo was er even tijd om de koffers naar de kamer te brengen. Daarna begonnen de leerlingen (na een sportieve fietstocht) aan twee dagen vol sport en spel. Sommige sporten kenden de leerlingen al, met andere sporten was het een kennismaking. De volgende sporten kwamen o.a. aan bod: junglepiste, sportstapelen, hockey, frisbee, airtrack, BMX, …

Na een lange dag en het avondmaal konden de leerlingen zich opfrissen. Daarna was het tijd voor een leefsleutelactiviteit met de klasgroep en klastitularissen.

Voor het eerst kwamen niet alleen meters en peters van het zesde jaar, maar ook meters en peters van het vijfde jaar ’s avonds naar Tongerlo voor de avondactiviteit. Onze eerstejaars deden erg hun best om hun spel te winnen.

Op vrijdag werden eerst de sportactiviteiten afgesloten. Nadien daagden de leerkrachten onze eerstejaars uit. Als ze de leerkrachten konden verslaan, zouden ze voor één keer ’s middags de tafel niet moeten afruimen. Jammer genoeg voor hen slaagden ze er niet in om alle opdrachten tot een goed einde te brengen, al deden ze wel heel erg hun best. Als tegenprestatie bezorgen onze eerstejaars hun titularis(sen) een zelfgemaakt bedankkaartje.

Na een groepsfoto en groepsspel was het tijd voor het middagmaal. Er stond immers nog een fietstocht terug naar Nijlen te wachten. Eénmaal aangekomen in Nijlen konden onze leerlingen gaan genieten van het weekend.