Veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen Aa en Ac binnen de talentmodules in het eerste jaar?

Voor meer informatie bekijk onze infogids van de eerste graad hier.

2. Kan een leerling (bij de overgang van het eerste naar het tweede jaar) van talentmodule of Aa/Ac wisselen?

Dat kan zeker. In onze brede eerste graad willen we leerlingen laten proeven van verschillende studiedomeinen zodat ze een weloverwogen studiekeuze kunnen maken naar de tweede graad toe.

3. Is de keuze voor een talentmodule in de eerste graad doorslaggevend voor de studiekeuze in de tweede graad?

Neen, de keuze voor een talentmodule zet geen enkele leerling vast in een vooraf bepaald studietraject. Elke leerling heeft immers de vrijheid om een studierichting te kiezen in het derde jaar, rekening houdend met de eigen interesses en mogelijkheden.

Een voorbeeld: Een leerling die in de eerste graad voor de talentmodule ‘Talent voor STEM’ koos kan in het derde jaar kiezen voor een studierichting binnen het domein ‘Economie en Organisatie’.

4. Wat biedt de school aan op het vlak van remediëring?

Op regelmatige basis bieden leerkrachten remediëring aan voor leerlingen die problemen hebben met een bepaald deel van de leerstof of die afwezig geweest zijn en zich willen bijwerken. Een overzicht van al deze aangeboden inhaallessen, extra oefeningen, … vind je in het leerlingvolgsysteem.

Via onderstaand filmpje krijg je meer informatie over het aanbod van remediëring op onze school.

5. Welke middagactiviteiten organiseert de school?

Tijdens de middagpauze kan je deelnemen aan verschillende activiteiten. Zowel de sportievelingen als de creatievelingen kunnen zich bij ons uitleven: voetbal, trefbal, kalligrafie, handwerk en relaxatie zijn slechts een greep uit ons brede aanbod.

In het onderstaande filmpje kan je al eens kennismaken met enkele van de middagactiviteiten op onze school.

6. Welke uitstappen/excursies organiseert de school buiten de lessen?

Via het onderstaande filmpje kan je al eens kennismaken met de meerdaagse excursies en uitstappen die onze school organiseert.

7. Hebben jullie een leerlingenraad?

Uiteraard! De leerlingen die er deel van uitmaken zijn gemotiveerd en enthousiast en willen maar één ding: laten zien dat onze school zoveel meer is dan een plek om kennis te verzamelen. Bovendien biedt onze leerlingenraad hen de kans om verantwoordelijkheid te nemen en mee school te maken op een creatieve manier. Dat doen ze door allerlei acties en themadagen te organiseren. Nieuwsgierig? We maakten een filmpje met enkele acties die de leerlingenraad de afgelopen jaren hebben georganiseerd.

8. Welke projecten organiseert de school in de tweede en de derde graad?

Het onderstaande filmpje geeft jullie meer informatie over de projecten die georganiseerd worden in de tweede en de derde graad.