Werkplekleren 5 en 6 OH


Donderdag 21, en vrijdag 22 september gingen de leerlingen van Organisatiehulp werkplekleren tijdens de ‘Muzische klassen’.
Muzische klassen is een project dat voor de leerlingen van het 2de leerjaar van de basisschool wordt georganiseerd. Gedurende twee dagen worden ze ondergedompeld in het thema ‘Ridders en Jonkvrouwen’. De kindjes kunnen zich volop uitleven in zang, dans en creatief bezig zijn met verschillende materialen.
Ze blijven ook overnachten in hun gefantaseerde versterkte burcht.
Onze leerlingen zorgen voor de logistieke ondersteuning. 
•Een gezond middagmaal bereiden; dit is voor hen een ervaring in de grootkeuken, de tafels dekken, maaltijd serveren, afruimen, afwassen, en alles terug netjes op orde zetten. 
•De sanitaire blok regelmatig controleren en op orde houden behoort ook tot de taken. 
•Verder helpen ze de ridders en jonkvrouwen bij hun creatieve doe-momenten zoals vlaggen schilderen, met klei voorwerpen maken, ridders tekenen, wandtapijten weven….
•Als alle ridders en jonkvrouwen naar huis zijn wordt de ganse burcht van onder tot boven terug gepoetst zodat de Chiro-leden op hun zondagsnamiddagactiviteiten niet merken dat hun lokaal de afgelopen twee dagen een ridderburcht was.