Eerste leerjaar Aa of Ac

Heb je het getuigschrift van het basisonderwijs gehaald? Dan ben je van harte welkom in 1Aa of 1Ac. Je zal merken dat ons studieaanbod erg veelzijdig is. Zo kan je nadien nog alle kanten uit én krijg je tegelijkertijd volop de kans om je eigen talenten te verkennen. 

Op deze manier ontdekken we samen waar je goed in bent en wat jou boeit. 

Behaalde je goede resultaten in de basisschool en heb je zin in extra uitdaging? Dan kies je voor 1Aa. We bieden je een stevige basisvorming aan die we aanvullen met verdieping en uitbreiding. Ook tijdens het uur wiskunde plus ga je op deze weg verder en ligt de klemtoon op verdere verdieping en uitbreiding van de leerstof. 

Heb je de focus liever op de basisleerstof? Kies dan voor 1Ac. Je krijgt dezelfde basisvorming als in 1Aa, maar zonder de verdieping en uitbreiding. In het uur wiskunde plus voorzien we voldoende ruimte om de basisleerstof verder in te oefenen en indien nodig te remediëren. 

Zowel in 1Aa als in 1Ac zorgen we ervoor dat je je computervaardigheden kan ontwikkelen door een gemeenschappelijk uur ICT in te richten. 

Bovenop de uren basisvorming kies je een pakket talenturen die aansluiten bij jouw interesses en mogelijkheden. 

1A Latijn

Je kan goed redeneren en argumenteren. Je wilt meer te weten komen over cultuur en geschiedenis Je houdt van een uitdaging en je vindt het niet erg om thuis aan de slag te gaan voor school. Je ontdekt graag hoe een taal in elkaar zit. 

Dan heb je wellicht talent voor Latijn! In 1A Latijn ga je samen met je leerkracht aan de slag om de geheimen van die oude taal te ontrafelen. Voor wiskunde verwerk je het programma in vier lesuren: je krijgt geen wiskunde plus zoals de leerlingen van 1A modulair. Het tempo van de wiskundelessen ligt dus hoger in 1A Latijn.

1A modulair

In 1A modulair bieden we jou de kans om te verkennen. Waar liggen jouw talenten? Welke vakken interesseren jou? Wat vind je boeiend? Waar wil jij meer over ontdekken? Wellicht weet je dat nu nog niet allemaal precies. Via ons modulair systeem in het eerste jaar krijg je alle ruimte om dit te ontdekken. 

Uit ons aanbod van vier modules kies jij er drie, die je elk een trimester lang volgt. Zo verken je een waaier aan nieuwe kennis en vaardigheden. 

Welke vier modules we aanbieden, lees je hieronder.

Je kan 1A modulair zowel volgen in de 1Aa-klas (abstract) als de 1Ac-klas (concreet).


Kies drie modules in 1A modulair:

Moderne talen
Wetenschappen – wiskunde

  • Ik ben creatief met taal.
  • Ik wil graag moderne talen leren en spreken.
  • Ik ben geboeid door wetenschappen en wiskunde.
  • Ik ga graag op zoek naar antwoorden op wetenschappelijke onderzoeksvragen.
Mens en welzijn
Economie
  • Ik bestudeer de mens in de maatschappij.
  • Ik verken de verschillende aspecten van een gezonde levensstijl.
  • Ik wil meer ontdekken over ondernemen.
  • De wereld van geld en economie spreekt mij aan.

Keuze-uren voor de leerlingen van 1A modulair en Latijn

In 1A modulair bieden we jou, naast de keuze voor drie modules, ook nog twee keuze-uren aan. Elk keuze-uur kan je een semester lang volgen.
Kies je voor 1A Latijn? Goed nieuws! Ook in jouw lessentabel is er ruimte om gedurende één semester één keuze-uur te volgen. 
Kies één keuze-uur (1A Latijn) of twee keuze-uren (1A modulair) uit ons aanbod: sport – kunst en creatie – dier en milieu programmeren.


Lessenrooster eerste leerjaar A