Eerste leerjaar Aa of Ac

Heb je het getuigschrift van het basisonderwijs gehaald? Dan ben je van harte welkom in 1Aa of 1Ac. Je zal merken dat ons studieaanbod erg veelzijdig is. Zo kan je nadien nog alle kanten uit én krijg je tegelijkertijd volop de kans om je eigen talenten te verkennen. 

Op deze manier ontdekken we samen waar je goed in bent en wat jou boeit. 

Behaalde je goede resultaten in de basisschool en heb je zin in extra uitdaging? Dan kies je voor 1Aa. We bieden je een stevige basisvorming aan die we aanvullen met verdieping en uitbreiding. Ook tijdens het uur wiskunde plus ga je op deze weg verder en ligt de klemtoon op verdere verdieping en uitbreiding van de leerstof. 

Heb je de focus liever op de basisleerstof? Kies dan voor 1Ac. Je krijgt dezelfde basisvorming als in 1Aa, maar zonder de verdieping en uitbreiding. In het uur wiskunde plus voorzien we voldoende ruimte om de basisleerstof verder in te oefenen en indien nodig te remediëren. 

Zowel in 1Aa als in 1Ac zorgen we ervoor dat je je computervaardigheden kan ontwikkelen door een gemeenschappelijk uur ICT in te richten. 

Bovenop de uren basisvorming kies je een pakket talenturen die aansluiten bij jouw interesses en mogelijkheden. 

Talent voor Latijn

Je kan goed redeneren en argumenteren. Je wil meer te weten komen over cultuur en geschiedenis. Je houdt van een uitdaging en je vindt het niet erg om thuis aan de slag te gaan voor school. Je ontdekt graag hoe een taal in elkaar zit. Dan heb je wellicht talent voor Latijn. Samen met je leerkracht ga je aan de slag om de geheimen van die oude taal te ontrafelen. Voor wiskunde verwerk je het programma in 4 lesuren. 

De talentmodule Latijn kan alleen gecombineerd worden met de keuze voor 1Aa.

Talent voor Mens en Ondernemen

In deze module verbreed je jouw interesses en mogelijkheden via projecten waarbij theorie en praktijk afgewisseld worden. Een concrete kennismaking met het dagelijks economisch leven laat jou ervaren dat elke mens voortdurend in contact komt met verschillende vormen van handel. Anderzijds wachten er ook duidelijke doe-opdrachten op jou. 

Je leert om eenvoudige bereidingen in de keuken te maken. Verder leer je ook om samen met je klasgenoten projecten tot een goed einde te brengen. Je maakt kennis met thema’s als gezondheid, voeding en milieu. In het plusuur taal bieden we ondersteuning of uitdaging op maat voor zowel Frans als Nederlands. 

Je kan zowel in 1Aa als in 1Ac kiezen voor de talentmodule Mens en Ondernemen.

Talent voor STEM

Je houdt van wiskunde en wetenschappen. Je zoekt graag uit hoe dingen werken. Programmeren spreekt jou aan. Daarnaast heb je ook een brede algemene interesse en een goed redeneervermogen. Dan is STEM helemaal jouw ding, want in STEM bieden we uitdagende wetenschapsprojecten aan, leren we je programmeren en krijg je verdiepingsleerstof voor wiskunde. Zo ben je voorbereid op richtingen met een belangrijke wiskundige of wetenschappelijke component. 

Je kan zowel in 1Aa als in 1Ac kiezen voor de talentmodule STEM.

Talent voor Taal

Je houdt van Nederlands en Frans en je kan niet wachten om ook Engels onder de knie te krijgen. Je wil graag meer lezen of luisteren. Of je gaat graag zelf aan de slag (verhalen schrijven, teksten schrijven, toneel spelen, …). Dan heb jij wellicht talent voor taal. In dit keuzepakket bieden we voor Engels, Frans en Nederlands een plusuur aan. Daarin staan taalvaardigheid en expressie centraal. 

Je kan zowel in 1Aa als in 1Ac kiezen voor de talentmodule Taal.

Lessenrooster eerste leerjaar A

Welke talentmodule je ook kiest, de basisvorming (27 lesuren van het wekelijkse lessenpakket) is voor elke talentmodule gelijk.