Organisatie en Logistiek

Organisatie en Logistiek is een praktische studierichting in de arbeidsmarktgerichte finaliteit. In deze richting word je voorbereid om na het zesde jaar aan te slag te gaan in de commerciële of logistieke sector. 

In de studierichting Organisatie en Logistiek staat de werking van een onderneming centraal. Je ontwikkelt sociale vaardigheden in functie van een professionele communicatie met bezoekers en klanten. Hoe onthaal je bezoekers op een correcte manier? Hoe ga je om met veeleisende klanten? Je leert vlot communiceren, niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels en Frans.

Je ontwikkelt commerciële vaardigheden om van een verkoopactiviteit een succes te maken. Welke verschillende verkoopmogelijkheden zijn er voor een product? Hoe pak je die creatief en succesvol aan? Hoe lok je de klant naar je winkel?

Je leert meer over de logistieke kant. Je leert hoe je goederen vlot en veilig opslaat. 

Je maakt kennis met de administratieve kant van een bedrijf. Zowel administratieve medewerkers als verkopers moeten vlot met allerlei ICT-toepassingen kunnen werken, dus er is ook veel aandacht voor digitale vaardigheden. 

De lessentabel is van toepassing vanaf schooljaar 2024-2025.

Deze richting is de juiste keuze voor jou: 

  • als je het fijn vindt om je handen uit de mouwen te steken en je organisatie- en ondernemingstalent te ontdekken. 
  • als je houdt van gestructureerd en nauwkeurig werken.
  • als je houdt van communiceren met anderen. 
  • als je graag in een digitale omgeving werkt. 

In de derde graad kan je doorstromen naar Onthaal, organisatie en sales.

Zorg en Welzijn

Zorg en Welzijn is een praktische studierichting in de arbeidsmarktgerichte finaliteit. In deze richting word je voorbereid om na het zesde jaar aan de slag te gaan in de verzorgende sector. 

In de studierichting Zorg en Welzijn maak je kennis met de wereld van de zorg. Wanneer je voor en met mensen wil werken, is deze richting echt iets voor jou. 

De richting bereidt je voor op een dienstverlenend beroep waarin je kwaliteitsvol zorg verleent, en dat in de ruime zin van het woord. Je leert hoe je een totaalzorg kan bieden op huishoudelijk, verzorgend en pedagogisch vlak. 

De aspecten van deze totaalzorg worden in de praktijklessen en via projecten aangeleerd. Je leert zowel zelfstandig als in team werken.  

De lessentabel is van toepassing vanaf schooljaar 2024-2025.

Deze richting is de juiste keuze voor jou:

  • als je graag met kinderen en bejaarden wil werken. 
  • als je sociaal voelend bent en je die sociale vaardigheden verder wil ontwikkelen. 
  • als je geïnteresseerd bent in verzorgings- en voedingstechnieken en belangstelling hebt voor de woon- en leefomgeving van de mens. 
  • als je graag praktisch en creatief aan de slag wil gaan. 

In de derde graad kan je doorstromen naar Basiszorg en ondersteuning.