Eerste jaar

Eerste jaar A 

Heb je het getuigschrift van het basisonderwijs gehaald? Dan ben je van harte welkom in 1A.

Nieuw en breed studieaanbod dankzij ons modulair systeem

Dankzij ons nieuw en breed studieaanbod in het eerste jaar (vanaf schooljaar 2024-2025) kan je via modules proeven en ontdekken waar jij sterk in bent. Je kiest in 1A modulair drie verschillende modules die je elk een trimester volgt. Zo stel je je eigen traject samen. Na het volgen van de drie modules in het eerste jaar heb je een betere kijk op welke basisoptie jou het beste ligt in het tweede jaar.

Naast het modulaire systeem waarin je drie modules verkent, bieden we ook de optie 1A Latijn aan. Kies je voor 1A Latijn, dan kan je geen andere modules verkennen. Je mag wel een keuze-uur volgen! Daarover lees je hieronder meer. 

Keuze-uren: uniek in onze school!

Naast het modulaire systeem waarin je drie modules volgt, mag je in 1A modulair ook nog twee keuze-uren volgen. Elk keuze-uur volg je een semester lang. Ga je voor de optie 1A Latijn? Goed nieuws! Ook in jouw lessentabel is er de ruimte om één keuze-uur te volgen. 

1A modulair: 1Aa of 1Ac

Behaalde je goede resultaten in de basisschool en heb je zin in extra uitdaging? Dan kies je voor 1Aa (abstract). We bieden je een stevige basisvorming aan die we aanvullen met verdieping en uitbreiding. Ook tijdens het uur wiskunde plus (één semester) ga je op deze weg verder en ligt de klemtoon op verdere verdieping en uitbreiding van de leerstof.

Heb je de focus liever op de basisleerstof? Kies dan voor 1Ac (concreet). Je krijgt dezelfde basisvorming als in 1Aa, maar zonder de verdieping en uitbreiding. In het uur wiskunde plus (één semester) voorzien we voldoende ruimte om de basisleerstof verder in te oefenen en indien nodig te remediëren.

Zowel in 1Aa als in 1Ac zorgen we ervoor dat je je computervaardigheden kan ontwikkelen door een gemeenschappelijk uur ICT in te richten (één semester).

Kies je voor Latijn? Dan krijg je de leerstof sowieso op het niveau 1Aa (abstract) aangeboden. 

Eerste jaar B

Ondervond je soms moeilijkheden in de lagere school? Leer je vooral al doende? Ben je graag actief bezig? Dan ben je van harte welkom in 1B. In 1B hernemen we de basisstof van de lagere school. Nieuwe leerstof wordt in 1B trager onderwezen dan in 1Aa/1Ac. In de kleine klasgroep zal je je snel thuis voelen en krijg je de kans om je talenten zo goed mogelijk te ontplooien!

Ontdek alles over 1A modulair en 1A Latijn

Ontdek alles over 1B