Tweede graad

In onze tweede graad bieden wij maar liefst acht studierichtingen aan. Er is een aanbod binnen de drie finaliteiten:

  • Doorstroomfinaliteit: alle richtingen die hiertoe behoren, bereiden de leerlingen voor op het hoger onderwijs (universiteit + hogeschool).
  • Dubbele finaliteit: alle richtingen die hiertoe behoren, bereiden de leerlingen voor op zowel hoger onderwijs (hogeschool) als op de arbeidsmarkt.
  • Arbeidsmarktfinaliteit: alle richtingen die hiertoe behoren, bereiden de leerlingen voor op de arbeidsmarkt.
 

Binnen de doorstroomfinaliteit onderscheiden we nog twee soorten studierichtingen:

  • Domeinoverschrijdende studierichtingen: deze studierichtingen zijn abstract theoretisch. Ze bereiden voor op studiesucces in een brede waaier aan academische bacheloropleidingen (universitaire studies) en professionele bacheloropleidingen (hogeschool).
  • Domeingebonden studierichtingen: deze studierichtingen zijn abstract theoretisch. Ze beogen studiesucces voor een selectie van academische bacheloropleidingen (universitaire studies) en professionele bacheloropleidingen (hogeschool) die in het verlengde liggen van je studiedomein in het middelbaar.

De leerlingen uit de doorstroomfinaliteit en de dubbele finaliteit van de tweede graad krijgen Artistieke Vorming met een grote A! Met de A van ‘ach, kom uit uw kot’, maar ook van ‘aan jou om te kiezen hoe je het doet’. Met de A van ‘amai, er is nog zoveel te ontdekken’ maar ook de A van ‘anders kan ook’. Iedereen heeft wel iets te vertellen. Sommigen doen dat met woorden, sommigen met beelden, sommigen laten hun lichaam het verhaal vertellen, sommigen gebruiken klanken … Wie durft, beïnvloedt. Wie ontdekt, geniet. Tijdens Artistieke Vorming ontdek je samen met andere leerlingen manieren om je creatieve ei te leggen. Je krijgt technieken aangereikt om je ei mooier te maken en broedt het uit in een veilige en uitdagende omgeving. Tijd voor elke leerling om te schitteren!

In de tweede graad zal je leren om een grotere hoeveelheid leerstof te verwerken. Om je alle mogelijkheden te bieden om de leerstof op een zelfstandige basis te leren verwerven, richten we voor leerlingen uit de doorstroomfinaliteit en de dubbele finaliteit in het derde jaar een uurtje Leerlabo in. Hier krijg je de kans om je leerproces zelf in handen te nemen. Tijdens dit traject word je vakkundig begeleid. We spelen in op de situatie van elke leerling.

Ontdek onze studierichtingen in de tweede graad:

Met een grote A: Artistieke Vorming

Uniek in onze school: Leerlabo